Tyytyväisiä asiakkaita riitti kun Michael Björklund kävi Porvoon Kalatalossa

Torstaina 3.4 meillä oli kunnia saada vierailulle yksi Suomen parhaita kokkeja, nimittäin Michael Björklundin. Michael Björklund on valitty Vuoden Kokiksi Suomessa vuonna 1997 ja Ruotsissa vuonna 2000. Vuonna 1999 hän sijoittui viidenneksi Bochuse d´Or-kilpailussa (ruoanlaiton maailmanmestaruuskisat). Hienosta ansioluettelosta huolimatta ”Micke” tunnetaan ehkä parhaiten Strömsö-ohjelman kokkina. Hän on myös osallistunut ”Mat så in i Norden”-ohjelman tekoon. Tänä päivänä hän johtaa Smakbyn-ravintolaa  Ahvenanmaalla ja on kohta avaamassa ravintolaa Helsingissä. Lisätietoa Mickestä löydätte mm. täältä.

 

Michael Björklund förbereder en portion med jätteräkor, ugnslax och Mickes fisk- och skaldjurssås.

Viime torstaina siis Michael ”Micke” Björklund kävi Porvoon Kalatalossa ja myöhemmin samana päivänä valmisti herkkumenuun noin 140 henkilölle Rafael’s Bar & Steakhousessa, Porvoon keskustassa. Kalatalossa Micke otti asiakkaamme iloisesti vastaan, tarjoten heille uunissa paistettua lohta ja keitettyjä jättikatkarapuja hänen oman reseptin mukaisen kala- ja äyriäiskastikkeen kanssa. Tämän lisäksi asiakkaamme saivat maistaa myymäämme erinomaista mallaslimppua joka käy loistavasti yhteen kalan kanssa. Tilaisuus meni kaikin puolin mainiosti ja asiakkaamme silminnähden nauttivat Micken läsnäolosta ja ruoasta. Jotkut halusivat päästä kuvaan Micken kanssa, ja tähän Strömsö-kokki suostui joka kerta. Jotkut asiakkaistamme utelivat ruokavinkkejä Mickeltä ja saivatkin kuulla mm. miten uunilohta kannattaa valmistaa. Tunnelma oli kaikin puolin hyvä ja sekä asiakkaamme että Micke olivat hyvällä tuulella, kuten myös meidän henkilökuntamme.

Arvelimme että asiakkaamme saattaisivat olla kiinnostuneita kuulemaan Micken ajatuksia Porvoosta, joten teimme lyhyen haastattelun hänen kanssaan:

Oletko ollut Porvoossa aiemmin?

Michael Björklund: Olen käynyt Porvoossa kerran aikaisemmin, kun olimme Sonjan (Kailasaari) kanssa nauhoittamassa ruokaohjelmaa ”Mat så in i Norden”. Olimme täällä neljä päivää, joten minulla oli aikaa käydä näkemässä kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Varsinkin Vanhassa Porvoossa oli mukava kävellä.

Michael Björklund erikoiskaupoista, kuten Porvoon Kalatalo, Herek sekä Pieni Suklaapuoti:

Olen hyvin vaikuttunut siitä että Porvoon kaltaisessa pienessä kaupungissa on niin monta korkealaatuista erikoiskauppaa. On hienoa että niin monet uskaltavat panostaa tällaiseen toimintaan Porvoossa.

Porvoon Kalatalosta:

Niin, mitä tästä voisi sanoa…ensiksi kun saavuin niin olin melkein shokissa [positiivisessa mielessä]. Eihän tällaista löydy edes Helsingistä!

Haluatko sanoa jotain Porvoolaisille? 

Minun isälläni oli tapana sanoa minulle että minun pitäisi löytää ”porvoolainen tyttö” (”hitta en Borgå-flicka”). Näin ei käynyt, mutta mietin vielä mitä hän sillä tarkoitti. Jos jollakin on tietoa siitä mikä tekee porvoolaisista tytöistä erikoisia niin minuun saa mielellään ottaa yhteyttä!

Asiakkaidemme ajatuksia Porvoon Kalatalosta

Viime torstaina halusimme Micke Björklundin vierailun yhteydessä haastatella lyhyesti joitakin asiakkaitame. Kysyimme mm. tulivatko he Porvoon Kalataloon juuri Michael Björklundia tapaamaan, kuinka usein he käyvät kaupassamme ja mitä he ostivat.

Benita Nymark

Benita Nymark oli kaupassamme jo toistamiseen parin päivän sisälllä.  Viimeksi hän oli ollut Porvoon Kalatalossa katkarapuvoileivällä poikansa kanssa. Tällä kertaa Benita oli tullut kauppaamme koska hän oli kuullut että Michael Björklund tulee käymään. Kysyimme mikäli hän on aikaisemmin saanut maistaa Micken ruokia, ja Benita kertoi että Micke on Ahvenanmaalla tehnyt ruokaa seurueelle johon Benita kuului. Hyvää oli ollut, kuulemma, ja sen uskomme!

Anders Tallberg

Anders oli tullut Porvoon Kalataloon nimenomaan tapaamaan Strömsö-kokkia, eikä hän joutunut pettymään. Porvoon Kalatalossa Anders ei kuitenkaan ollut ensimmäistä kertaa. Tällä kertaa Anders vei kotiin palan lohifilettä, Micken kala- ja äyriäiskastiketta, lohiherkkusekoitusta sekä smetanaa. Kysyimme Andersilta kuinka usein hän syö kalaa viikossa, ja hän sanoi syövänsä kalaa kerran viikossa, ellei jopa useammin. Kiitos Anders mukavasta juttutuokiosta!

Asiakas_Anders Tallberg

 

Titti och Cricke Ahlberg

Titti ja Cricke olivat päättäneet tulla Porvoon Kalataloon kun olivat kuulleet että Michael Björklund oli tulossa. Ostostensa jälkeen he jäivät kahville. Tällä kertaa he olivat ostaneet tonnikalapihvejä illan grillihetkeä varten. Tämän lisäksi mukaan oli tarttunut tiikerirapuja chilikastikkeessa sekä rasia Micken kala- ja äyräiskastiketta. Kun otimme kuvan heistä, Cricke halusi varmistaa että kuvasta tuli hyvä. ”Eihän näin hyvässä kaupassa voi olla näyttämättä iloiselta”, Cricke veisteli.  Kiitos ja kumarrus mukavista sanoista! Ja tulihan kuvasta hyvä, eikö?

 

Kaiken kaikkiaan kaikilla oli vain positiivista sanottavaa, mikä tietenkin oli hauska kuulla. Kiitos kaikille haastateltaville!